Montage panelen

Het bouwproces wordt steeds ingewikkelder. Er moet meer gebouwd worden en sneller. Met een veilig bouwproces. Er worden hogere prestaties gevraagd. Bouwen wordt monteren. En bouwen met innovatieve prefab producten vraagt om andere kennis en ervaring. Terwijl de WKB een grotere verantwoordelijkheid bij u neerlegt.

Daarom groeit het gebruik van prefab elementen en modules. Vaak zijn dit nieuwe producten met andere details. Wij hebben meer dan 7.000 gevelelementen en modules geplaatst. Van traditionele HSB-elementen tot kant-en-klare gevelpanelen van Rc Panels en complete prefab modules.

Werkwijze

  1. Voorbereiding en Planning:

Voordat de montage begint, vindt een grondige planning plaats. Dit omvat het bestuderen van de ontwerptekeningen, het specificeren van de benodigde gereedschappen en uitrusting, en het samen plannen van de logistiek voor het transport van de prefabgevelelementen naar de bouwplaats.

  1. Bouwplaatsvoorbereiding:

De bouwplaats wordt voorbereid door het markeren van de exacte locaties waar de prefabgevelelementen zullen worden gemonteerd. Deze maatvoeringsstap kunnen we in overleg voor u uitvoeren. 

  1. Controle van Prefabgevelelementen:

Bij aankomst op de bouwplaats worden de prefabgevelelementen geïnspecteerd op eventuele schade tijdens het transport. Controles worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de elementen voldoen aan de specificaties. 

  1. Hijsen en Positioneren:

Met behulp van hijsapparatuur worden de prefabgevelelementen naar de juiste positie gebracht. Met als doel een zo efficiënt mogelijk bouwproces maken we vaak gebruik van een autolaadkraan. Als de situatie dit niet toestaat kiezen we in overleg voor een ander hijsmiddel. Ervaring in het monteren van prefab Kant en Klare elementen is cruciaal om ervoor te zorgen dat de elementen correct op elkaar aansluiten.

  1. Verankering en Bevestiging:

Nadat de elementen op hun plaats zijn, worden ze verankerd en bevestigd aan de constructie van het gebouw met de door de leverancier opgegeven bevestigingsmiddelen. 

  1. Afdichting en Isolatie:

Afdichtingsmaterialen worden gebruikt om de dilataties tussen de prefabgevelelementen en de aangrenzende bouwonderdelen te dichten. Isolatiemateriaal wordt aangebracht om thermische-, brand- en geluidsisolatie te waarborgen.

  1. Afwerking:

Eventuele afwerkingsdetails, zoals het aanbrengen van alternatieve afwerking, screens of andere esthetische elementen, worden gemonteerd.

  1. Kwaliteitscontrole en Testen:

Na de montage worden uitgebreide kwaliteitscontroles uitgevoerd. Dit omvat het controleren van de maattoleranties, het beoordelen van de verbindingen, het beoordelen van het aangebrachte afdichtingsmateriaal en het repareren van eventuele ontstane schades.

Voor elke stap geldt: afspraak is afspraak en we staan voor onze heldere en proactieve communicatie. 

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op via 0522-507677 of info@dibgeveltechniek.nl

Benieuwd hoe de kozijnaftimmering word verzorgd? Bekijk dan hieronder het filmpje.

Bekijk meer projecten

Renovatie kopgevels flatgebouw Hanoidreef te Utrecht

In opdracht voor Plegt-Vos en RC Panels hebben wij de kopgevels aan de Hanoidreef te Utrecht verduurzaamd. Verduurzamen in een razend tempo. De kopgevels van deze flat aan de Hanoidreef in Utrecht waren toe aan een opknapbeurt. Niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar ook om het energieverbruik van de bewoners te verminderen. Daarom worden er […]

Lees meer

CLT units opbouwen in Staphorst en plaatsen in Dordrecht.

In opdracht van Brouwer-Group uit Zeewolde hebben wij geassisteerd met de opbouw van de CLT units. Daarna hebben wij de units in Dordrecht geplaatst. We hebben Brouwer Prefab geassisteren bij de afmontage van de 16 CLT-units in onze fabriekshal te Staphorst. Deze units zijn het nieuwe kantoor van Klein Units BV te Dordrecht. Uiteraard hebben wij ook de […]

Lees meer

Renovatie van 30 woningen in Petten

In opdracht voor AC Borst Bouw en Rc Panels heeft DIB Geveltechniek RC Panels gemonteerd. Op een werk van AC Borst Bouw uit Castricum hebben wij prefab gevelpanelen van RC Panels geplaatst. De 30 woningen zijn hiermee goed geïsoleerd waardoor we direct een grote impact maken op de energie kosten van de bewoners. #duurzaam #innovatief […]

Lees meer