Montage kozijnen

Kozijnen zijn bepalend voor de uitstraling van uw woning of bedrijfspand. Een zorgvuldige montage van uw kozijnen is bepalend voor de functionaliteit van het product. Het is belangrijk dat de montage op een juiste manier uitgevoerd wordt, om lekkage en tocht te voorkomen. Onze vakmensen verzorgen de montage van kunststof en aluminium kozijnen voor zowel nieuwbouw als renovatie. Benieuwd naar onze werkwijze?

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw vindt het monteren van een kozijn altijd plaats in een gereedstaand stelkozijn. Na de montage van het kozijn wordt het glas of paneel geplaatst. Het is het belangrijk om uw kozijn goed af te dichten door middel van kitten of afschuimen. Dit kunnen we in overleg voor u uitvoeren. 

Renovatie

De laatste jaren worden er ook op een steeds grotere schaal woningen en bedrijfspanden gerenoveerd. Het verwijderen en plaatsen van nieuwe kozijnen is hier een onderdeel van. Lekkage, warmteverlies, houtrot en tocht zijn de belangrijkste redenen om te investeren in nieuwe kunststof of aluminium kozijnen. DIB Geveltechniek is specialist in het verwijderen van bestaande kozijnen, het repareren en aanpassen van de bestaande sparing, en het plaatsen van de nieuwe kozijnen.

Werkwijze

1. Voorbereiding en planning

Voordat de daadwerkelijke montage begint, is een grondige voorbereiding essentieel. We checken de benodigde materialen, gereedschappen en te monteren kozijnen om ervoor te zorgen dat alles gereed is. Als het gaat om vervanging van bestaande kozijnen inspecteren wij eerst de huidige situatie.

2. Inmeten van de sparing

Een van de stappen is het nauwkeuring inmeten van de openingen waar de kozijnen worden geïnstalleerd. Dit omvat het controleren of het waterpas is en het zorgen voor voldoende ruimte voor het kozijn.

3. Verwijderen van de oude kozijnen (indien van toepassing)

Als er al kozijnen aanwezig zijn, moeten deze zorgvuldig worden verwijderd. Eventuele schade aan de omliggende constructie moet worden hersteld. Bijvoorbeeld bij de spouw balken of het plaatsen van een nieuw stelkozijn met behulp van kunststof stelplanken.

4. Plaatsen van het kozijn

Het kozijn wordt voorzichtig in de opening geplaatst. We zorgen ervoor dat het waterpas staat en correct is uitgelijnd. Het kan nodig zijn om stelblokjes te gebruiken om eventuele ongelijkheden in de opening te compenseren.

5. Bevestiging van het kozijn

Het kozijn wordt bevestigd aan de omliggende constructie. Afhankelijk van het type kozijn, of het nieuwbouw of renovatie is, en de constructie van het gebouw, kunnen verschillende bevestigingsmethoden worden gebruikt. Deze bepalen we samen bij de start van het project.

6. Afdichten en isoleren

Alle kieren en openingen rondom het kozijn worden zorgvuldig afgedicht om luchtlekken te voorkomen. Het kozijn wordt rondom afgeschuimd met flexfoam (PUR) om thermische prestaties te garanderen.

7. Kwaliteitscontrole

Een grondige inspectie wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het kozijn correct is gemonteerd, stevig is bevestigd en geen gebreken vertoont.

Voor elke stap geldt: afspraak is afspraak en we staan voor onze heldere en proactieve communicatie.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op via 0522-507677 of info@dibgeveltechniek.nl

Bekijk meer projecten

Grote ruiten plaatsen met onze glasrobot in Assen.

In opdracht voor AGS Veurnink hebben wij in Assen enkele zware en grote ruiten geplaatst. Met onze glas robot zijn we in staat om zware en grote ruiten te plaatsen. Zonder arbotechnische concessies te doen! Want de “D” van duurzaamheid in onze naam refereert niet alleen naar goede prestaties en het minimaliseren van milieu impact. […]

Lees meer

Montage kozijnen Hollandscheveld

Zowel bij renovaties als nieuwbouw hebben we in samenwerking met onze partner AGS Veurink diverse kozijnen gemonteerd. Deze waren speciaal op maat gemaakt voor een landelijke schuurwoning. Daarnaast hebben we houten kozijnen vervangen zodat de bewoners nog jarenlang kunnen genieten van een onderhoudsvrije en duurzame oplossing. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Lees meer

Montage kozijnen Hardenberg

Voor onze vaste partner AGS Veurink hebben we in Hardenberg weer een mooie kozijnmontageklus mogen doen. We hebben een gloednieuwe uitbouw voorzien van een stijlvolle zwarte glaspui, waardoor het daglicht royaal naar binnen stroomt. Meer licht, meer leefplezier! Wat kunnen we voor jou betekenen?

Lees meer